be origin is expert

op het gebied van authenticiteit, bevlogenheid, verbinden en leiderschap.

Expertise

Wij leven in een dynamische tijd, ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op, wat gisteren was is morgen niet meer. De complexere wereld eist steeds meer en andere dingen van ons en dat vraagt om meer zelfsturing en persoonlijke ontwikkeling. Om te voorkomen dat we onszelf teveel belasten (burn-out) of niet op de juiste manier belasten (bore-out) zullen we meer op zoek moeten naar onze talenten en kwaliteiten. Wie zijn we (authenticiteit), waar krijgen we energie van en waardoor raken we bevlogen?

Aandacht voor bevlogenheid in het werk en persoonlijke (veer)kracht helpt de medewerker zichzelf te sturen, zelf de regie te nemen, zonder zichzelf uit te putten. Hij of zij kan dan floreren en zichzelf ontwikkelen op een wijze die zowel gezond is voor de persoon zelf als voor de organisatie.

Mensen die vanuit kracht het beste uit zichzelf halen en van daaruit de verbinding met de ander zoeken zijn beter in staat een steentje bij te dragen aan de maatschappij en organisatie, zijn beter in staat zich te verbinden met andere mensen, de omgeving en doelen die daaruit voortkomen.

Dat vraagt van medewerkers dat zij zich gaan richten op het verkrijgen van een goed inzicht in wie je bent en wat je persoonlijke kracht is (authenticiteit); waar je altijd op kunt vertrouwen, wat je energie en geluk geeft en waar je in excelleert. Zodat ze in actie komen, actief op zoek gaan naar mogelijkheden, eigenaarschap tonen en de verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen ontwikkeling. Dit vraagt om een omgeving die je de veiligheid en mogelijkheid biedt om fouten te maken, om tegenslagen te incasseren en met forse teleurstellingen om te gaan. Het leren omgaan met teleurstelling en tegenslag, ofwel het ontwikkelen van mentale weerbaarheid is een belangrijke voorwaarde om vanuit kracht te kunnen handelen.

Organisaties kunnen een grote rol spelen in het stimuleren van persoonlijke kracht en persoonlijk leiderschap. Een veilige leeromgeving creëren waar aandacht is voor talent, waar mensen de mogelijkheid krijgen om hun talent in te zetten, zich verder te ontwikkelen en te excelleren op dat talent.

Adres

ONDERLANGS 21
6731 BK OTTERLO
T/06 11366763
INFO@BEORIGIN.NL
WWW.BEORIGIN.NL
IBAN/NL NL79 RABO 0305 6300 16
KVK/637 937 33
BTW/8554 04 784 B01

Aanmelden nieuwsbrief

@beorigin / #beorigin